درمان شب ادراری با روش BTو دستگاه زنگ هشدار
درمان شب ادرای کودکان با استفاده از روش درمانی CBT , BT و استفاده از دستگاه کنترل شب ادرای یکی از موفقترین روش ها برای درمان کودکان 4 تا 12 سال بوده است در مرکز روانشناسی سینا بارها از این روش بی خطر استفاده شده و تا کنون 100% بیماران پاسخ داده و شب اداری آنها حداکثر پس از 2 هفته قطع شده است . این دستگاه هیچگونه ضرری برای کودکان ندارد
دستگاه هشدار دهنده شب ادراری، درمان قطعی شب ادراری کودکان به روش شرطیسازی
ابزاری که از آن تحت عنوان «دستگاه هشدار دهنده شب ادراری» یا دستگاه آلارم شبادراری یاد میشود به کودکان کمک میکند (که میتواند تحت نظارت یک متخصص باشد) بر مشکل خیس کردن رختخواب خود غلبه کنند. بطور کلی این دستگاه حاوی یک سنسور گیرهای شکل است که به رختخواب یا لباس زیر و توسط یک سیم به خود دستگاه وصل می شود. این دستگاه هشدار دهنده با بیدار کردن کودک هنگامی که خودش را خیس می کند باعث قطع جریان ادرار میگردد، با تکرار این موضوع ذهن کودک به کمک این دستگاه بتدریج یاد می گیرد بین عمل بیدار شدن و احساس پر بودن مثانه ارتباط برقرار کند. پس از مدتی ذهن او در می یابد چقدر ادرار داخل مثانه هست و هرگاه مثانه ی کودک پر می شود عضلات مثانه منقبض و کودک از خواب بیدار می شود تا اینکه بالاخره کودک یاد می گیرد شب ها بدون آنکه ادرار کند بخوابد و بی هیچ کمکی برای توالت رفتن، از خواب بیدار شود. شواهد موجود نشان می دهند که این روش درمانی با نرخ بهبود 80 الی 90 درصد از عدم درمان یا سایر روشهای درمان شب ادراری موثرتر است.
زمانی که این کار برای چند روز تا چند هفته تکرار شود به تدریج شخص با زمان پر شدن مثانهاش آشنا می شود و یاد میگیرد که بلافاصله پس از احساس پر شدگی مثانه از خواب بیدار شود و به طور ارادی اقدام به دفع ادرار کند. اگر فرد با صدا یا لرزش لرزانک از خواب بیدار نمیشود، لطفا فردی کنار فرد مبتلا بخوابد و لرزانک را با مچبندی که به همراه دستگاه است روی مچ دست یا پای خود نصب کند و با لرزش لرزانک متوجه شب ادراری فرد شود و او را بیدار کند.
حدود یک تا سه ماه طول میكشد تا درمان کامل گردد ولی از آنجا که این اثر دائمی است و احتمال عود خیلی كم است ارزش ادامه درمان را دارد. مطالعات مختلف ارجح بودن این روش را بر ایمی پرامین و دسموپرسین نشان داده است. شدت بیاختیاری ، سن و درجه هوش كودك اثری در نتیجه این روش درمانی ندارد.
- والدین و کودک باید بدانند که شب ادراری بی خطر است و امکان بهبودی آن تا میزان 15% در هر سال وجود دارد و اغلب با بلوغ از بین میرود.
- باید دانست که همۀ والدین و همۀ کودکان برای برنامههای درمانی به یک میزان آمادگی لازم را ندارند.
- بنابراین باید مشخص شود که آیا کودک به اندازه کافی بزرگ شده است (معمولاً تا حدود 5 سال) و والدین آمادگی لازم را برای حمایت از کودک جهت شروع درمان پیدا کردهاند؟
- بهتر است اولین درمان بر پایه استفاده دستگاه هشداردهنده شب ادراری باشد که با خیس شدن کودک را از خواب بیدار مینماید.
- از شروع درمان داروئی تنها بعنوان اولین قدم درمانی باید پرهیز نمود و به شرطی از دارو در قدم اول استفاده میکنیم که با یکی از روشهای رفتار درمانی همراه شود.
- باید به خانواده اطلاع داد که پس از شروع درمان و بهبود بیمار نیز ممکن است که عود شب ادراری دیده شود که این عود گذرا و کوتاه مدت است.
بازدیدها: 58