درمان وسواس فکری عملی در چند جلسه با رواندرمانی دکتر رمضانی در مرکز روانشناسی سینا
اختلال وسواس فکری اجباری (OCD) چیست؟
شما یک روز طولانی را سپری کرده اید و تصمیم می گیرید برای شب استراحت کنید ، که ناگهان متوجه می شوید که ممکن است درب ورودی را باز گذاشته باشید. مضطرب میشی و برو چک کن که قفل شده یا نه. هنگامی که از قفل بودن آن اطمینان حاصل کردید، استراحت کرده و به رختخواب باز می گردید. این اضطراب منظم برای شما خوب است زیرا تضمین می کند که در مورد محیط خود هوشیار هستید.
با این حال، گاهی اوقات، این افکار می توانند تکرار شونده و مزاحم باشند. ممکن است بروید در را چک کنید و مطمئن شوید که قفل است، اما وقتی به رختخواب برگشتید، دوباره نگران آن می شوید. دوباره می روی در را چک می کنی و به رختخواب برمی گردی اما نگرانیت همچنان پابرجاست. این افکار تکرار شونده که باعث می شوند شما همیشه مضطرب شوید و در این فرآیند بر زندگی روزمره شما تأثیر بگذارد، به عنوان وسواس شناخته می شوند.
وسواس می تواند متفاوت باشد. برخی از افراد وسواس زیادی به نظافت دارند و ممکن است نگران باشند که دست هایشان آلوده به میکروب باشد حتی اگر کمتر از یک دقیقه قبل آنها را شسته باشند.
افراد مبتلا به OCD اضطراب و پریشانی شدیدی را تجربه می کنند. برای رهایی از این اضطراب، برخی از اعمال تکراری را انجام می دهند که به عنوان اجبار شناخته می شود.
اجبار به افرادی که از OCD رنج می برند، تسکین موقتی می دهد. در موارد شدید، تمایل به انجام مکرر چنین اعمالی می تواند به شدت فعالیت های زندگی روزمره فرد را مختل کند. هنگامی که این رخداد چرخه ای وسواس و به دنبال آن رفتار اجباری شروع به مختل کردن توانایی فرد برای کنار آمدن با زندگی روزمره می کند، ممکن است موردی از OCD باشد.
علائم OCD چیست؟
OCD را می توان با مشاهده رفتار اجباری یک فرد تشخیص داد. شایع ترین انواع علائم عبارتند از:
پاکیزگی: افرادی که دائماً از آلودگی می ترسند. بارها دست های خود را می شویند و خانه را تمیز می کنند.
نظم: برخی افراد وسواس زیادی به تقارن و نظم دارند. برای تسکین اضطراب آنها می توان آنها را دید که مرتباً کتاب ها، کارد و چنگال ها را مرتب می کنند یا فرش ها، بالش ها و کوسن ها را مرتب می کنند.
احتکار: افرادی که دور انداختن چیزی را غیرممکن می دانند. آنها روزنامه ها، لباس ها، پست ها و سایر اشیاء قدیمی را بدون هیچ دلیل مشخصی جمع آوری می کنند.
شمارش: چنین افرادی به طور مکرر وسایل خود و سایر اشیایی که در زندگی روزمره استفاده می شوند، مانند تعداد پله های یک راه پله یا تعداد چراغ های راهرو را می شمارند. اگر شمارش را از دست دادند، به عقب برمیگردند و دوباره شروع میکنند.
ایمنی: برخی از مردم ترس های غیرمنطقی در مورد ایمنی دارند. آنها دائماً بررسی می کنند که آیا درها و پنجره ها ایمن هستند، آیا اجاق گاز خاموش شده است یا خیر.
اگر چنین رفتاری را در هر فردی که میشناسید مشاهده کردید، میتوانید سعی کنید با او صحبت کنید و او را تشویق کنید تا برای کمک با یک متخصص سلامت روان مراجعه کند
چه چیزی باعث OCD می شود؟
اگرچه مشخص نیست که چه چیزی باعث OCD می شود، برخی از عوامل شناخته شده عبارتند از:
عوامل ژنتیکی: OCD گاهی اوقات می تواند از والدین به ارث برسد.
عوامل بیولوژیکی/عصبی: برخی تحقیقات ایجاد OCD را با عدم تعادل شیمیایی سروتونین در مغز مرتبط میدانند.
زندگی تغییر می کند: گاهی اوقات تغییرات اساسی در زندگی مانند شغل جدید یا تولد فرزند مسئولیت بیشتری را بر دوش فرد می گذارد. این می تواند OCD را تحریک کند.
عوامل رفتاری: افرادی که بسیار منظم، منظم، دقیق هستند و کسانی که دوست دارند از سنین پایین مسئول باشند، گاهی اوقات در معرض خطر ابتلا به OCD هستند.
تجربه شخصی: فردی که ضربه شدیدی را تجربه کرده است احتمالاً به OCD مبتلا می شود. به عنوان مثال، ایجاد راش شدید با لمس سم موش در خانه، میتواند به اجبار در شستن دستها منجر شود.
دریافت درمان برای OCD
درمان OCD بسیار موثر است و اکثر افرادی که تحت درمان قرار می گیرند به طور کامل بهبود می یابند. بسته به شدت OCD، درمان ها از انواع داروها تا درمان ها را شامل می شود. در موارد خفیف، مشخص شده است که درمان هایی مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) به تنهایی کافی است. در موارد شدیدتر، دارو تجویز می شود. داروهای ضد افسردگی معمولا برای کمک به تسکین اضطراب تجویز می شوند.
مراقبت از فرد مبتلا به OCD
بودن در کنار فردی مبتلا به OCD گاهی اوقات می تواند ناامید کننده باشد. مهم است که به یاد داشته باشید که فرد سعی نمی کند سربار باشد، بلکه سعی می کند تا جایی که می تواند با اضطراب خود کنار بیاید. بهتر است در مورد کمک گرفتن با آنها صحبت کنید. این می تواند چالش برانگیز باشد و به صبر نیاز دارد، زیرا اکثر مردم باور ندارند که به کمک نیاز دارند و در برخی موارد افراد مبتلا به OCD نسبت به وسواس های خود احساس شرمندگی می کنند. شما می توانید نقش فعالی در کمک به فرد برای بهبودی از مشکل داشته باشید. این ممکن است شامل تشویق آنها به رویارویی با ترس های خود باشد. با این حال، اولین قدم باید جستجوی کمک حرفه ای باشد.
مراقب خودت باش
صحبت کردن با فردی که به او اعتماد دارید می تواند به شما کمک کند تا با OCD کنار بیایید. این می تواند به کاهش ترس مرتبط با وسواس های شما کمک کند. به عنوان مثال، فعالیت بدنی، انجام یک ورزش می تواند سلامت ذهنی شما را تقویت کند و به شما کمک می کند از افکار مزاحم جلوگیری کنید. مهمترین کاری که می توانید برای کمک به خود انجام دهید این است که با یک متخصص سلامت روان تماس بگیرید.
در مرکز روانشناسی و مشاوره سینا به صورت تخصصی بین 3 تا 5 جلسه رواندرمانی شما برای همیشه با وسواس خداحافظی می کنید .
نوبت دهی 08433362405 09374415454
08433333939
بازدیدها: 7